MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to...
fot. lukinIgor/pixabay.com

Nie masz pomysłu na kolację, która nie tuczy? Skorzystaj z tych propozycji! Wyjaśniamy też, o której jeść kolację i ile powinna mieć kalorii

Warzywa z mięsem z woka

Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to sposób na szybkie i smaczne przygotowanie dań na bazie warzyw. W przeciwieństwie do tradycyjnego smażenia trwa ono zdecydowanie krócej i nie powoduje tak niekorzystnych zmian w produktach, a to dlatego, że dzięki mieszaniu ich kontakt z rozgrzaną powierzchnią jest bardzo krótki. Na ich powierzchni tworzy się warstwa, która zamyka w środku wilgoć i smak, i chroni składniki odżywcze przed rozkładem. Do niewielkiej ilości chudego mięsa (najlepiej drobiowego) można dodawać wszelkie rodzaje warzyw w dowolnych proporcjach.

Zobacz również

Ruszyła przebudowa dworca głównego w Sosnowcu. Nowa organizacja ruchu pieszego

Ruszyła przebudowa dworca głównego w Sosnowcu. Nowa organizacja ruchu pieszego

Akademia Judo Poznań trenuje w nowej hali! Co się podoba judokom, a co ich martwi?

Akademia Judo Poznań trenuje w nowej hali! Co się podoba judokom, a co ich martwi?

Polecamy

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Hipnotyzujący głos i to spojrzenie. Tak zmieniła się Magda Umer

Hipnotyzujący głos i to spojrzenie. Tak zmieniła się Magda Umer

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?