MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba...
fot. asife/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Szparagi

Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba odciąć twarde końce i starannie usunąć zdrewniałą skórę z dolnych części ich łodyg, co można łatwo zrobić za pomocą obieraczki do warzyw. Czas pieczenia zależy od grubości szparagów i dla tych cieńszych wynosi zwykle 4-6 min, natomiast dla grubszych – do 8 minut. W podobny sposób można grillować fasolkę szparagową, jeśli jej strączki są młode i wciąż dość jędrna, a na dodatek pozbawiona łykowatych strun.

Zobacz również

„Tyrada” Damiana Skóry na scenie Tawerny nad Drwęckim jeziorem

„Tyrada” Damiana Skóry na scenie Tawerny nad Drwęckim jeziorem

Rowerowy Rajd Pamięci Legionów 1914 roku. Zlot na Karczówce w środę 12 czerwca

Rowerowy Rajd Pamięci Legionów 1914 roku. Zlot na Karczówce w środę 12 czerwca

Polecamy

Nad morze bez przesiadek? Sezonowe pociągi zabiorą niebawem pierwszych pasażerów

Nad morze bez przesiadek? Sezonowe pociągi zabiorą niebawem pierwszych pasażerów

Rodzice nie będą informowani o ocenach? MEN pracuje nad zmianami przepisów

Rodzice nie będą informowani o ocenach? MEN pracuje nad zmianami przepisów

Tę szczepionkę przyjęło większość osób. Może chronić przed chorobą mózgu

Tę szczepionkę przyjęło większość osób. Może chronić przed chorobą mózgu